Despre editură

Scop:

Înființată în data de 13 iunie 2001, în urma hotărârii Senatului Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Editura UNMB are ca scop:

  • publicarea lucrărilor muzicale de orice fel (volume de muzicologie, de didactică muzicală, ziare, reviste muzicale şi partituri), dar şi a lucrărilor din alte domenii aflate în conexiune cu muzica sau cu subiectele de interes ale cadrelor didactice şi asociate din UNMB
  • publicarea de CD-uri, DVD-uri şi audiobook-uri
  • traducerea de volume cu tematică muzicală sau conexă
  • difuzarea şi comercializarea lucrărilor muzicale, prin Magazia UNMB sau prin parteneriate cu diverse librării muzicale (sunt de asemenea posibile și comenzi online, pe website-ul edituraunmb.ro)

Statut:

Statutul Editurii este detaliat în Carta UNMB, articolul 75. Structura editurii cuprinde un colectiv de redacţie, un consiliu editorial şi o listă de referenţi ştiinţifici. Propunerile cu privire la editarea lucrărilor/cărților sunt aprobate de Consiliul de administraţie. Tot Consiliul de administrație numește un director al Editurii din rândul personalului didactic sau de cercetare din UNMB, validat de Senat. Perioada de ocupare a poziției de director al Editurii este de doi ani, cu posibilitatea prelungirii, în baza rapoartelor de activitate.

În cazul unor cercetări de interes pe plan internaţional, publicaţiile vor fi editate bilingv sau numai într-o limbă de circulație internațională.

Editura poate iniția și conduce realizarea unor proiecte editoriale cu finanțare privată, co-finanțare sau granturi acordate de instituții de cultură sau/și educație din țară sau din străinătate.