Asociația REVIVART pregătește un volum muzicologic inedit cu finanțare AFCN

Editura Universității Naționale de Muzică din București, acreditată de către Consiliul Național al Cercetării Științifice categoria A, derulează în perioada august-noiembrie 2021, în calitate de partener al Asociației REVIVART, proiectul editorial „Tradiția muzicală a irmoaselor calofonice de limbă română între sec. XVIII și XXI”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Timp de aproximativ trei luni, membrii echipei de implementare, angajați ai Universității Naționale de Muzică din București, cu expertiză în diverse domenii, vor pregăti pentru tipar teza de doctorat a tânărului asistent de cercetare științifică și profesor asociat în cadrul UNMB, Cătălin Cernătescu. Disertația doctorală a fost elaborată între anii 2016 și 2019 sub îndrumarea prof. univ. dr. habil. Nicolae Gheorghiță, prorector al UNMB și directorul Școlii Doctorale „Constantin Brăiloiu”.

Volumul de muzicologie bizantină va fi editat în condiții grafice excelente, urmând a fi tipărit în 500 de exemplare. Cartea va fi disponibilă în librăriile de profil începând cu data de 15 noiembrie.

Valoarea totală a proiectului este de 24.500 RON, din care 20.000 RON reprezintă cofinanțarea AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Comentariile nu sunt permise.